Nieuwe frisse indeling festivalterrein Friese Ballonfeesten

Al 32 jaar vinden de Friese Ballonfeesten plaats op de Nutsbaan aan de Harddraversweg in Joure. Een prachtige locatie in de bebouwde kom van de hoofdplaats van de gemeente de Fryske Marren. Eens per jaar wordt het veld omgetoverd tot dé locatie voor het grootste ballonfestival van Nederland.

Dit jaar zal het veld een nieuwe indeling krijgen. Waar de afgelopen jaren het gehele middenterrein werd benut, zal nu met name het deel voor de VIPtent en de tribune gebruikt worden voor het opstijgen van de tientallen heteluchtballonnen. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe onderdelen, zoals voor het Ibiza in Joure met een beachveld en tropsiche beach DJ, het Kidsveld met vermaak voor de jongsten en het Friese Ballonfeesten FoofdtruckFestival met diverse mobiele keukens voor heerlijk eten en drinken.

Al deze extra's, plus het uitgebreide programma met vermaak en natuurlijk niet te vergeten al die prachtige heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland, maken dat de Friese Ballonfeesten de uitverkiezing tot Beste Uitje 2017 meer dan waar maken!

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Smakelijk genieten bij het FoodtruckFestival

Tijdens de 32e editie beleeft het FoodtruckFestival zijn premiére. Foodtrucks, keukens op wielen, zijn niet meer weg te denken uit de eetcultuur. Er zijn festivals met alleen maar van deze mobiele keukens, maar de de trucks zijn ook te vinden op vele evenementen met muziek, lifestyle evenementen etc etc. En dus ook tijdens de Friese Ballonfeesten. Natuurlijk zal het niet ontbreken aan friet, snacks, oliebollen en loempia's, maar de keuze in eten en drinken is met de komst van de hippe eetgelegenheden enorm uitgebreid. In samenwerking met Brasserie de Mallemok - Sloten komen de volgend mobiele keukens naar de Nutsbaan:

* Carpenters BBQ Foodtruck met heerlijk vlees van de BBQ Meadow Creek Tube Smoker en verse skin on potato wedges
* Krua Wandee maakt aathentieke Thaise gerechten
* PP Mangerie verzorgd heerlijk biologisch eten vanuit een Citroen HY door gebruik van houtgestookte braai en rotisserie
* Vitamine Bo maakt overheerlijke smoothies en fruitshakes
* Slump Pizza zorgt voor de Italiaanse tint met pizza's uit houtgestookte pizzaovens
* Tikje Anders is gespecialiseerd in ambachtelijk ijs
* Bas Oosterbaan gaat ouderwets palingroken
* Vier Friese bierbrouwerijen zullen hun speciale bieren tappen


Het water loopt ons al in de mond!

Mooie nieuwe special

Onlangs konden we al melden dat de onder andere de special shapes Van Gogh, UFO en de grootste special van Europa de Racemotor naar Joure komen. Vandaag is bekend geworden dat er weer eentje aan toegevoegd kan worden. Uit België komt het Pilootje Tolfi. Deze bijzondere ballon is gemaakt in 2011 en heeft de registratie OO-BGM. De piloot van Tolfi in Joure is Mathieu Louiset.

Foto www.flying-zone.be Luc Barry   

Bussen NOV Museum naar de Nutsbaan

Een tweetal prachtige bussen van het Nationaal Openbaar Vervoer Museum uit Ouwsterhaule zullen op de Nutsbaan worden tentoongesteld. Voor het publiek een mooie gelegenheid om eens te bekijken hoe het openbaar busvervoer in vroegere tijden ging.  

Het museum, dat is opgericht in april 2003, heeft als doelstelling het tentoonstellen en onderhouden van een omvangrijke verzameling op het gebied van het Nederlandse openbaar vervoer. Ze doen dat met veel enthousiasem aan de Jetze Veldstraweg 46a in Ouwsterhaule.

In de loop van de jaren is de verzameling uitgegroeid tot een volwaardig museum, waarin een goed overzicht te vinden is van alle facetten van het openbaar vervoer in Nederland, zoals dat zich in verschillende regio's van het land heeft voorgedaan. Daarbij wordt aandacht besteed aan het vervoer met autobussen, treinen, trams en openbare veren. Het museum heeft in de periode 2009 tot en met 2011 een grondige verbouwing ondergaan en voldoet daardoor aan alle eisen die tegenwoordig aan een museum worden gesteld.

Naast het opbouwen van een omvangrijke verzameling attributen, documentatie en schaalmodellen op het gebied van het openbaar vervoer werden er ook oude, historische autobussen verkregen, die veelal in het openbaar vervoer waren gebruikt. Veel van het materiaal is door schenkingen verkregen.

Voor meer info kunt u terecht op http://www.novmuseum.nl

Iets te vieren? Slump is graag van de partij!

Slump Catering & Events bestaat dit jaar al dertig jaar en is de nieuwe VIP cateraar voor het grootste ballonevenement van het jaar, dat inmidels zijn 32e editie beleeft. Het bedrijf in Bant is ‘wereldberoemd’ in de Noordoostpolder en ver daarbuiten. Als cateraar voorzien ze in alle behoeften bij het organiseren van feesten, partijen en evenementen.  

Door steeds te vernieuwen en de processen zo goed mogelijk te optimaliseren is het Bantse horecabedrijf in staat om te groeien. Dat doet Slump Catering & Events o.a. als nieuwe VIP cateraar van de Friese Ballonfeesten!

Kijk ook eens op http://www.welkombijslump.nl/ 

St. Friese Ballonfeesten werkt samen met Friesland Actueel

Tijdens de 32e editie werkt de St. Friese Ballonfeesten samen met het online medium Friesland Actueel. Eigenaar Rudy Bouma brengt het actuele en achtergrondnieuws uit de hele provincie via o.a. de website, Facebook en een App.

”We proberen naar de toekomst te kijken. Het is altijd al een droom van mij geweest om het nieuws uit heel Friesland te onderhouden”, aldus Rudy. ,,Er zijn maar weinig websites die al het nieuws brengen." Mensen willen weten wat er om de hoek gebeurd. Dit kan klein of groot nieuws zijn. Diverse verslaggevers en fotografen brengen dagelijks het laatste nieuws uit Friesland. Naast een verslag worden er veel foto’s en video’s worden geplaatst.

Friesland Actueel maakt tijdens de Friese Ballonfeesten dagelijks een videoverslag dat via de diverse kanalen van het medium zal worden uitgezonden. Natuurlijk zal het beeldmateriaal ook te zien zijn via onze website en Facebook. Voor het verslag zal Rudy Bouma bedrijfspartners zoeken die reclame willen maken rond de uitzending.

http://www.frieslandactueel.nl

Mini versies van de grote jongens

modelballonnen miniatuurballonnen ballonnen friese ballonfeestenModelballonnen zijn de mini versies van de grote jongens. Ze zijn er eveneens in allerlei kleuren, vormen en maten. Tijdens de 32e Friese Ballonfeesten kunnen de toeschouwers genieten van demonstraties door een drietal piloten uit binnen- en buitenland. Het gaat om de ervaren "ballonvaarders" Cornelis Bouwman uit Nederland, Matthias Gebruers uit België en Jupp Hein uit Duitsland. De kleine heteluchtballonen worden tot in detail (na)gemaakt en worden net als de groten verwarmd met branders. Het grote verschil is natuurlijk dat er geen piloot en passagiers mee kunnen. Cornelis, Matthias en Jupp bedienen de branders radiografisch. Voor het publiek zijn de demo's erg interessant. Vragen stellen mag natuurlijk en wellicht is er voor de kinderen wel een kans om te helpen. 

Prachtige specials tijdens 32e editie

Tijdens de 32e editie van de Friese Ballonfeesten zullen onder de tientallen deelnemende heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland ook weer de nodige special shapes zijn. Dit zijn ballonnen met een speciale afwijkende vorm. Het aantal ballonnen dat vanaf de Nutsbaan opstijgt wordt door de vele toeschouwers al als indrukwekkend ervaren, maar de specials gooien daar nog een schepje bovenop. Dit jaar komen onder andere de Racemotor, de Hollandse Molen, het zelfportret van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh naar Joure. Nog een andere beroemde ballon, zelfs een filmster, is de UFO. Deze werd gebruikt in de film "Independence Day", de Amerikaanse kaskraker die uit kwam in 1996. Uit Engeland komt ook nog het vrolijke groene mannetje Buddy. 

Jubilaris Slump Catering & Events is VIP cateraar

Slump Catering & Events bestaat dit jaar al dertig jaar en is de nieuwe VIP cateraar voor het grootste ballonevenement van het jaar, dat inmidels zijn 32e editie beleeft. Het bedrijf in Bant is ‘wereldberoemd’ in de Noordoostpolder en ver daarbuiten. Als cateraar voorzien ze in alle behoeften bij het organiseren van feesten, partijen en evenementen. Op wat voor wijze dan ook, op welke locatie dan ook. Niets is Slump te gek.

Door onze heldere werkwijze, een breed en compleet assortiment en een juiste prijs en kwaliteitsverhouding heeft de cateraard zich in noord -en midden Nederland op de kaart gezet. Het enthousiaste team biedt service die nodig is. Door met zorg aan de gerechten te werken, zijn deze van de hoogste kwaliteit. De HACCP-certificering garandeert een bewuste omgang met het assortiment en geeft garantie voor kwaliteit en veiligheid. Door steeds te vernieuwen en de processen zo goed mogelijk te optimaliseren is het Bantse horecabedrijf in staat om te groeien. Dat doet Slump Catering & Events o.a. als nieuwe VIP cateraar van de Friese Ballonfeesten! 

Kijk ook eens op http://www.welkombijslump.nl/

Eerste ballonnen 2017 online!

De organisatie van de Friese Ballonfeesten is o.a. druk bezig met het contracteren van heteluchtballonnen voor de 32e editie. Inmiddels zijn we al over de helft. De eerste twinitig deelnemers staan online! Onder hen ook special shapes, ballonnen met een zeer bijzondere vorm: de gigantische racemotor, een uit de kluiten gewassen Hollandse molen, het geweldige zelfportret van de werelberoemde schilder Vincent van Gogh en niet te vergeten en special waarvan je de tranen in je ogen krijgt, de reuzen ui. Kijk voor het overzicht van deelnemers op Ballonnen Friese Ballonfeesten 2017.

Terug - Laatste 6 weergeven