VOOR IN DE AGENDA:
DE 32e FRIESE BALLONFEESTEN WORDEN GEHOUDEN VAN WOENSDAG 26 T/M ZONDAG 30 JULI 2017

Special shapes, indrukwekkende luchtvaartuigen

Het zijn natuurlijk de tientallen heteluchtballonnen per avond die het belangrijkste ingrediënt van het programma vormen. Onder hen zijn de bijzonder gevormde heteluchtballonnen, special shapes. Die maken het plaatje helemaal compleet. Samen zorgen de deelnemers voor een kijkspektakel van formaat.

In het bijzonder kijkt de organisatie uit naar de komst van de gigantische Racemotor en de rode Angry Bird. Ook de prachtige Van Gogh zal weer opstijgen vanaf de Nutsbaan. Van Gogh wordt ook wel gezien als dé mooiste special shape. Barneveld staat bekend als het pluimveecentrum van Nederland. Niet zo raar dus dat juist daar vandaan het Kuiken naar Joure komt. De specials worden vergezeld door het groene mannetje Buddy uit Engeland.

Verder zullen de piloten van specialshapes zoals de Collectebus, de Auto, de UI en de Hollandse Molen het Friese landschap van bovenaf gaan bekijken. 

Friese Ballonfeesten gaan live

Voor het eerst kan er live mee worden gekeken naar de activiteiten tijdens de Friese Ballonfeesten. In de beide bochten van de Nutsbaan, het terrein aan de Harddraversweg waar dit kleurrijke zomerevenement vijf dagen wordt gehouden, hangen op hoogte webcams van Camerabeveiliging Friesland. Waar de beelden nu nog de voorbereidingen laten zien, zal vanaf woensdag 27 juli a.s. Dagelijks een beeld worden gegeven van alle activiteiten die er plaats vinden in het kader van de 31e editie van Nederlands grootste ballonfestival. Natuurlijk zal ook het opstijgen van alle prachtige luchtballonnen live te volgen zijn. De livestream is te vinden op www.directbeeld.nl/ballonfeesten/ 

Zaterdag 30 juli geweldige candlelighting- en vuurwerkshow

Een adembenemend schouwspel dat zorgt voor kippenvel, dat is hoe menig toeschouwer de candlelightingshow ervaart. Piloten van diverse ballonnen zullen met hun luchtvaartuig als reusachtige schemerlampen een prachtige lichtshow geven. De kleuren en de bijzondere vormen van de door branders verlichte ballonnen, op het pikkedonkere terrein, zullen vele ‘oohs’ en ‘aahs’ uitlokken. Iets wat u een keer gezien moet hebben. De mystieke show wordt zaterdagavond 30 juli afgesloten met een spectaculair en kleurrijk vuurwerk.

Fotowedstrijd: win een ballonvaart!

Stuur uw mooiste foto van de Friese Ballonfeesten 2016 op en win een ballonvaart. Uit alle inzendingen wordt de allermooiste foto gekozen en de winnaar is gast van de organisatie tijdens de 32e editie van de Friese Ballonfeesten in 2017! Kijk voor de voorwaarden op www.ballonfeesten.nl Daar kunt u via de link ‘Fotowedstrijd’ ook uw foto’s uploaden en er zal een selectie van alle ingezonden foto’s online te zien zijn.

Foto Jelly Bouma

Modelballonnen boven de Nutsbaan

Net als ballonfestivals, zoals de Friese Ballonfeesten, voor de grote ‘jongens’, zijn er ook evenementen speciaal voor modelballonnen. Deze kleine heteluchtballonnen zijn eigenlijk gelijk aan hun grote broers, met het grote verschil is dat er geen ruimte voor passagiers is en dat ze radiografisch bestuurbaar zijn. In Joure zal de Duitse enthousiast Jupp Hein demonstraties met modelballonnen geven. De graag geziene gast uit Meschede (Duitsland) laat met name kinderen van dichtbij zien hoe het oplaten van een luchtballon werkt. Dit jaar doet hij dat samen met Cornelis Bouwman (22 jaar) van CB Ballooning uit Gauw. Samen beantwoorden zij graag vragen vanuit het publiek. Beide modelballonpiloten nemen verschillende ballonnen mee, waaronder ook miniatuur special shapes (bijzondere vormen). En wat vinden de kleine, maar ook de grote, toeschouwers het geweldig! 

Muzikaal feest op het poppodium. Mis die party niet!

Natuurlijk kan en mag muziek niet ontbreken tijdens de Friese Ballonfeesten. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt het poppodium daarom bezet door spetterende live acts

Vrijdag Stageline en Jelle B

Stageline is een op en top coverband wil het hele publiek, dus iedereen, zien gaan ’als een malle’!
Ze spelen klassiekers, rock, top 40, ballads, uit-je-plaat nummers, van intiem via stadion-rock naar Hollandse meezingers, tot dance. Stageline is niet voor niets de vetste band, vooral omdat het publiek altijd krijgt wat ze wil: knalrepertoire.

Jelle B Foto Gewoan Dwaan - Douwe BijlsmaZanger/gitarist Jelle B treedt al jarenlang met veel succes op in Nederland en ver daarbuiten. Met zo’n 200 optredens per jaar kunnen we stellen dat hij het fantastisch goed doet. Oorspronkelijk afkomstig uit het Friese Dokkum heeft hij ondertussen al vele harten van mensen uit het hele land veroverd. Zijn liedjes, "De Pionier", "Annabella" en "Simpel" stonden hoog in de diverse hitlijsten genoteerd. Jellle B is, en blijft een ras – artiest.

Zaterdag Fragment Live

Fragment Live is een unieke entertainment band, die al vele jaren één van de beste live acts is. Twee kleine Engelsen en een uitzonderlijk lange Nederlander, plus de ervaring van 4000 concerten, dragen bij aan een succesvolle show vol energie, humor, verbeelding en natuurlijk nummers die iedereen kent. Het resultaat is, zonder uitzondering, één groot feest!

Maak deel uit van deze party, op zaterdagavond 30 juli tijdens de 31e Friese Ballonfeesten in Joure. Samen met het opstijgen van tientallen heteluchtballonnen, een prachtige lichtshow door ballonnen, een grote nachtmarkt en een spectaculair vuurwerk een belevenis die je niet mag missen!

Voor vrijdag- en zaterdagavond geldt na het opstijgen van de ballonnen een verlaagde entree van 5 euro en een consumptie gratis!

Oldtimershow: help de brandweer

Op zondag, de slotdag, kunnen liefhebbers van oude tijden hun hart ophalen, wanneer op de Nutsbaan een Oldtimershow plaats zal vinden. Voertuigen uit diverse periodes van onze geschiedenis staan centraal. Oldtimers, zowel vele auto’s als motoren, worden op het terrein opgesteld om ze van alle kanten te laten bewonderen. Het publiek waant zich in lang vervlogen tijden.

Voor aanvang maakt het fraai vormgegeven en met liefde gerestaureerde en onderhouden “oud blik” een toerrit door het Friese landschap.

De Oldtimershow is een mooie gelegenheid om u te vergapen aan al het moois uit een tijd waarin techniek nog hand in hand ging met een degelijk stuk ambachtelijkheid.

Als extra kunnen jong en oud zelf hulpverlening van brandweer en ambulance ervaren door bijvoorbeeld een brand te blussen. Ook kunnen brandweerwagens en ambulance van binnen en buiten worden bekeken. Kooplui zullen tijdens de (vlooien)markt hun diverse waren uitstallen en verkopen een grote diversiteit aan produkten. Natuurlijk kunnen degenen die een bon hebben gekregen in het kader van “Samen op de koffie” deze inleveren voor een heerlijk gratis bakje koffie.

Luchtmacht komt met enorm brandweervoertuig

Al een aantal edities heeft de organisatie van de Friese Ballonfeesten met veel plezier samengewerkt met de Koninklijke Luchtmacht. Ook dit jaar zal het krijgsmachtsonderdeel weer meewerken. Op vrijdag geven de hondengeleiders van de luchtstrijdkrachten een interessante demonstratie. Zaterdags zal er een enorme E-one brandweerwagen van de Luchtmachtbasis Leeuwarden aanwezig zijn. Natuurlijk is het voor het publiek ook mogelijk om vragen te stellen aan het aanwezige militaire personeel.

Nieuw: Samen op de Koffie!

De nacht- en vlooienmarkt op zaterdag 30 juli en de markt en vlooienmarkt op zondag 31 juli hebben als thema “Samen op de Koffie!”. De Friese Ballonfeesten beleef je samen is het motto van het festival. Om deze belevenis nog verder te versterken gaan we “Samen op de koffie”.

Er is verbinding gecreëerd met ondernemers, horeca en winkeliers die de Friese Ballonfeesten een warm hart toedragen. In de afgelopen weken konden zij waardebonnen voor een gratis bakje koffie uitdelen aan hun klanten. Ook de Friese Ballonfeesten zelf deelt in de weken voor de 31e editie naast flyers ook deze waardbonnen uit op evenementen, markten, braderieën, in de dorpen en steden, op campings en aan de varende toeristen. Tijdens de grote nachtmarkt en vlooienmarkt op zaterdag 30 juli en op zondag 31 juli zijn deze waardebonnen goed voor een overheerlijk gratis bakje koffie. 

Gratis prachtige Friese Ballonfeesten herinnering

Eerder maakte al met de Friese Ballonfeesten kennis door optredens op de Nutsbaan van het magische duo Winfried en Angélique. Angélique Ballhaus komt nu weer naar het ballonfestival, maar dan als fotografe. Tegenwoordig maakt ze in de studio en op locatie foto's voor diverse opdrachtgevers. Tijdens de 31e editie gaat ze bezoekers in een echte ballonmand op de gevoelige plaat vastleggen. En wat extra mooi is, dat men de foto gratis mee naar huis mag nemen. Een geweldige herinnering aan het prachtige kleurrijke ballonfestival.

Terug - Volgende 10 weergeven (16 resterend)