Mooie nieuwe special

Onlangs konden we al melden dat de onder andere de special shapes Van Gogh, UFO en de grootste special van Europa de Racemotor naar Joure komen. Vandaag is bekend geworden dat er weer eentje aan toegevoegd kan worden. Uit België komt het Pilootje Tolfi. Deze bijzondere ballon is gemaakt in 2011 en heeft de registratie OO-BGM. De piloot van Tolfi in Joure is Mathieu Louiset.

Foto www.flying-zone.be Luc Barry   

Bussen NOV Museum naar de Nutsbaan

Een tweetal prachtige bussen van het Nationaal Openbaar Vervoer Museum uit Ouwsterhaule zullen op de Nutsbaan worden tentoongesteld. Voor het publiek een mooie gelegenheid om eens te bekijken hoe het openbaar busvervoer in vroegere tijden ging.  

Het museum, dat is opgericht in april 2003, heeft als doelstelling het tentoonstellen en onderhouden van een omvangrijke verzameling op het gebied van het Nederlandse openbaar vervoer. Ze doen dat met veel enthousiasem aan de Jetze Veldstraweg 46a in Ouwsterhaule.

In de loop van de jaren is de verzameling uitgegroeid tot een volwaardig museum, waarin een goed overzicht te vinden is van alle facetten van het openbaar vervoer in Nederland, zoals dat zich in verschillende regio's van het land heeft voorgedaan. Daarbij wordt aandacht besteed aan het vervoer met autobussen, treinen, trams en openbare veren. Het museum heeft in de periode 2009 tot en met 2011 een grondige verbouwing ondergaan en voldoet daardoor aan alle eisen die tegenwoordig aan een museum worden gesteld.

Naast het opbouwen van een omvangrijke verzameling attributen, documentatie en schaalmodellen op het gebied van het openbaar vervoer werden er ook oude, historische autobussen verkregen, die veelal in het openbaar vervoer waren gebruikt. Veel van het materiaal is door schenkingen verkregen.

Voor meer info kunt u terecht op http://www.novmuseum.nl

Iets te vieren? Slump is graag van de partij!

Slump Catering & Events bestaat dit jaar al dertig jaar en is de nieuwe VIP cateraar voor het grootste ballonevenement van het jaar, dat inmidels zijn 32e editie beleeft. Het bedrijf in Bant is ‘wereldberoemd’ in de Noordoostpolder en ver daarbuiten. Als cateraar voorzien ze in alle behoeften bij het organiseren van feesten, partijen en evenementen.  

Door steeds te vernieuwen en de processen zo goed mogelijk te optimaliseren is het Bantse horecabedrijf in staat om te groeien. Dat doet Slump Catering & Events o.a. als nieuwe VIP cateraar van de Friese Ballonfeesten!

Kijk ook eens op http://www.welkombijslump.nl/ 

St. Friese Ballonfeesten werkt samen met Friesland Actueel

Tijdens de 32e editie werkt de St. Friese Ballonfeesten samen met het online medium Friesland Actueel. Eigenaar Rudy Bouma brengt het actuele en achtergrondnieuws uit de hele provincie via o.a. de website, Facebook en een App.

”We proberen naar de toekomst te kijken. Het is altijd al een droom van mij geweest om het nieuws uit heel Friesland te onderhouden”, aldus Rudy. ,,Er zijn maar weinig websites die al het nieuws brengen." Mensen willen weten wat er om de hoek gebeurd. Dit kan klein of groot nieuws zijn. Diverse verslaggevers en fotografen brengen dagelijks het laatste nieuws uit Friesland. Naast een verslag worden er veel foto’s en video’s worden geplaatst.

Friesland Actueel maakt tijdens de Friese Ballonfeesten dagelijks een videoverslag dat via de diverse kanalen van het medium zal worden uitgezonden. Natuurlijk zal het beeldmateriaal ook te zien zijn via onze website en Facebook. Voor het verslag zal Rudy Bouma bedrijfspartners zoeken die reclame willen maken rond de uitzending.

http://www.frieslandactueel.nl

Mini versies van de grote jongens

modelballonnen miniatuurballonnen ballonnen friese ballonfeestenModelballonnen zijn de mini versies van de grote jongens. Ze zijn er eveneens in allerlei kleuren, vormen en maten. Tijdens de 32e Friese Ballonfeesten kunnen de toeschouwers genieten van demonstraties door een drietal piloten uit binnen- en buitenland. Het gaat om de ervaren "ballonvaarders" Cornelis Bouwman uit Nederland, Matthias Gebruers uit België en Jupp Hein uit Duitsland. De kleine heteluchtballonen worden tot in detail (na)gemaakt en worden net als de groten verwarmd met branders. Het grote verschil is natuurlijk dat er geen piloot en passagiers mee kunnen. Cornelis, Matthias en Jupp bedienen de branders radiografisch. Voor het publiek zijn de demo's erg interessant. Vragen stellen mag natuurlijk en wellicht is er voor de kinderen wel een kans om te helpen. 

Prachtige specials tijdens 32e editie

Tijdens de 32e editie van de Friese Ballonfeesten zullen onder de tientallen deelnemende heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland ook weer de nodige special shapes zijn. Dit zijn ballonnen met een speciale afwijkende vorm. Het aantal ballonnen dat vanaf de Nutsbaan opstijgt wordt door de vele toeschouwers al als indrukwekkend ervaren, maar de specials gooien daar nog een schepje bovenop. Dit jaar komen onder andere de Racemotor, de Hollandse Molen, het zelfportret van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh naar Joure. Nog een andere beroemde ballon, zelfs een filmster, is de UFO. Deze werd gebruikt in de film "Independence Day", de Amerikaanse kaskraker die uit kwam in 1996. Uit Engeland komt ook nog het vrolijke groene mannetje Buddy. 

Jubilaris Slump Catering & Events is VIP cateraar

Slump Catering & Events bestaat dit jaar al dertig jaar en is de nieuwe VIP cateraar voor het grootste ballonevenement van het jaar, dat inmidels zijn 32e editie beleeft. Het bedrijf in Bant is ‘wereldberoemd’ in de Noordoostpolder en ver daarbuiten. Als cateraar voorzien ze in alle behoeften bij het organiseren van feesten, partijen en evenementen. Op wat voor wijze dan ook, op welke locatie dan ook. Niets is Slump te gek.

Door onze heldere werkwijze, een breed en compleet assortiment en een juiste prijs en kwaliteitsverhouding heeft de cateraard zich in noord -en midden Nederland op de kaart gezet. Het enthousiaste team biedt service die nodig is. Door met zorg aan de gerechten te werken, zijn deze van de hoogste kwaliteit. De HACCP-certificering garandeert een bewuste omgang met het assortiment en geeft garantie voor kwaliteit en veiligheid. Door steeds te vernieuwen en de processen zo goed mogelijk te optimaliseren is het Bantse horecabedrijf in staat om te groeien. Dat doet Slump Catering & Events o.a. als nieuwe VIP cateraar van de Friese Ballonfeesten! 

Kijk ook eens op http://www.welkombijslump.nl/

Eerste ballonnen 2017 online!

De organisatie van de Friese Ballonfeesten is o.a. druk bezig met het contracteren van heteluchtballonnen voor de 32e editie. Inmiddels zijn we al over de helft. De eerste twinitig deelnemers staan online! Onder hen ook special shapes, ballonnen met een zeer bijzondere vorm: de gigantische racemotor, een uit de kluiten gewassen Hollandse molen, het geweldige zelfportret van de werelberoemde schilder Vincent van Gogh en niet te vergeten en special waarvan je de tranen in je ogen krijgt, de reuzen ui. Kijk voor het overzicht van deelnemers op Ballonnen Friese Ballonfeesten 2017.

Aanmelden deelname Oldtimershow

Tijdens de 32e Friese Ballonfeesten zullen, evenals voorgaande jaren, de oldtimers niet ontbreken. Voor bezitters van deze historische voertuigen is er de mogelijkheid om hun juweeltje op zondag 30 juli op de Nutsbaan te exposeren. Eigenaren die hun oldtimer graag aan een groot publiek willen tonen, kunnen zich opgeven via het online formulier. Klik daarvoor op de volgende link: AANMELDEN OLDTIMERSHOW 32E FRIESE BALLONFEESTEN (deelname is incl. koffie met koek, lunchpakket en rallybordje)

Nico Feentra wint de fotowedstrijd

Tijdens de vorige editie, de 31e, van de Friese Ballonfeesten hebben we wederom een fotowedstrijd gehouden. Jaarlijks worden er door de bezoekers grote aantallen prachtige foto’s gemaakt. Van al die mooie platen zijn er meer dan tweehonderd via de website ingestuurd.

Uit alle inzendingen is de foto van Nico Feenstra als winnend kiekje gekozen. De inwoner van Drachten maakte een prachtige foto die een mooie blik geeft op een lucht met ballonnen boven het waterrijke Friese landschap.

De winst levert Nico een ballonvaart tijdens de 32e editie op. De Friese Ballonfeesten in Joure worden dit jaar gehouden van 26 tot en met 30 juli. Ook kans maken op een ballonvaart, doe dan mee aan de fotowedstrijd tijdens de 32e Friese Ballonfeesten: Fotowedstrijd 2017

Terug - Laatste 4 weergeven