Prachtige specials tijdens 32e editie

Tijdens de 32e editie van de Friese Ballonfeesten zullen onder de tientallen deelnemende heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland ook weer de nodige special shapes zijn. Dit zijn ballonnen met een speciale afwijkende vorm. Het aantal ballonnen dat vanaf de Nutsbaan opstijgt wordt door de vele toeschouwers al als indrukwekkend ervaren, maar de specials gooien daar nog een schepje bovenop. Dit jaar komen onder andere de Racemotor, de Hollandse Molen, het zelfportret van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh naar Joure. Nog een andere beroemde ballon, zelfs een filmster, is de UFO. Deze werd gebruikt in de film "Independence Day", de Amerikaanse kaskraker die uit kwam in 1996. Uit Engeland komt ook nog het vrolijke groene mannetje Buddy. 

Jubilaris Slump Catering & Events is VIP cateraar

Slump Catering & Events bestaat dit jaar al dertig jaar en is de nieuwe VIP cateraar voor het grootste ballonevenement van het jaar, dat inmidels zijn 32e editie beleeft. Het bedrijf in Bant is ‘wereldberoemd’ in de Noordoostpolder en ver daarbuiten. Als cateraar voorzien ze in alle behoeften bij het organiseren van feesten, partijen en evenementen. Op wat voor wijze dan ook, op welke locatie dan ook. Niets is Slump te gek.

Door onze heldere werkwijze, een breed en compleet assortiment en een juiste prijs en kwaliteitsverhouding heeft de cateraard zich in noord -en midden Nederland op de kaart gezet. Het enthousiaste team biedt service die nodig is. Door met zorg aan de gerechten te werken, zijn deze van de hoogste kwaliteit. De HACCP-certificering garandeert een bewuste omgang met het assortiment en geeft garantie voor kwaliteit en veiligheid. Door steeds te vernieuwen en de processen zo goed mogelijk te optimaliseren is het Bantse horecabedrijf in staat om te groeien. Dat doet Slump Catering & Events o.a. als nieuwe VIP cateraar van de Friese Ballonfeesten! 

Kijk ook eens op http://www.welkombijslump.nl/

Eerste ballonnen 2017 online!

De organisatie van de Friese Ballonfeesten is o.a. druk bezig met het contracteren van heteluchtballonnen voor de 32e editie. Inmiddels zijn we al over de helft. De eerste twinitig deelnemers staan online! Onder hen ook special shapes, ballonnen met een zeer bijzondere vorm: de gigantische racemotor, een uit de kluiten gewassen Hollandse molen, het geweldige zelfportret van de werelberoemde schilder Vincent van Gogh en niet te vergeten en special waarvan je de tranen in je ogen krijgt, de reuzen ui. Kijk voor het overzicht van deelnemers op Ballonnen Friese Ballonfeesten 2017.

Aanmelden deelname Oldtimershow

Tijdens de 32e Friese Ballonfeesten zullen, evenals voorgaande jaren, de oldtimers niet ontbreken. Voor bezitters van deze historische voertuigen is er de mogelijkheid om hun juweeltje op zondag 30 juli op de Nutsbaan te exposeren. Eigenaren die hun oldtimer graag aan een groot publiek willen tonen, kunnen zich opgeven via het online formulier. Klik daarvoor op de volgende link: AANMELDEN OLDTIMERSHOW 32E FRIESE BALLONFEESTEN (deelname is incl. koffie met koek, lunchpakket en rallybordje)

Nico Feentra wint de fotowedstrijd

Tijdens de vorige editie, de 31e, van de Friese Ballonfeesten hebben we wederom een fotowedstrijd gehouden. Jaarlijks worden er door de bezoekers grote aantallen prachtige foto’s gemaakt. Van al die mooie platen zijn er meer dan tweehonderd via de website ingestuurd.

Uit alle inzendingen is de foto van Nico Feenstra als winnend kiekje gekozen. De inwoner van Drachten maakte een prachtige foto die een mooie blik geeft op een lucht met ballonnen boven het waterrijke Friese landschap.

De winst levert Nico een ballonvaart tijdens de 32e editie op. De Friese Ballonfeesten in Joure worden dit jaar gehouden van 26 tot en met 30 juli. Ook kans maken op een ballonvaart, doe dan mee aan de fotowedstrijd tijdens de 32e Friese Ballonfeesten: Fotowedstrijd 2017

Aanmelden vlooienmarkt/(nacht)markt Friese Ballonfeesten

Vanwege het succes van vorig jaar, wordt er tijdens de 32e editie van de Friese Ballonfeesten, van 26 t/m 30 juli, de Nutsbaan wederom een vlooienmarkt en markt georganiseerd. Zowel particulieren als bedrijven kunnen op deze markt hun waar aan de man en natuurlijk vrouw brengen. Op zaterdag en zondag kunnen kooplustige toeschouwers zelfs tot laat in de avond terecht om hun slag te slaan. De (vlooien)markt duurt op zaterdag tot maar liefst twaalf uur 's nachts en op zondagavond tot half elf. Daarmee staat voor Joure een traditie van jaren wederom op de agenda.

Belangstellenden kunnen zich voor de markt opgeven door middel van het formulier via deze link.

Foto Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS GEZOCHT!Vrijwilligers Friese Ballonfeesten
Delen=>Graag
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om bij Nederlands grootste ballonfestival te helpen.

De Friese Ballonfeesten zijn dit jaar in de week van 26 tot en met 30 juli. Op en om het veld zijn er voor, tijdens en na de 32e editie verschillende werkzaamheden te doen, zoals toegangscontrole, inrichten van het terrein, promoteam, verkeer regelen, infobalie etc. Alles om de meer dan 20.000 bezoekers samen een onvergetelijke belevenis te geven.

Vrijwilligers moeten minimaal 16 jaar oud zijn en het leuk vinden om deel uit te maken van het organisatieteam van de Friese Ballonfeesten.

Aanmelden als vrijwilliger, of meer informatie ontvangen, kan via: info@ballonfeesten.nl

Friese Ballonfeesten winnaar Beste Uitje 2017

De Friese Ballonfeesten in Joure zijn winnaar geworden bij de verkiezing 'Beste Uitje 2017'. Het unieke ballonevenement kreeg van het publiek de meeste stemmen in de categorie 'Sportief en Actief Friesland'. De organisatie is ontzettend blij met deze uitverkiezing en eveneens met het prachtige rapportcijfer van 8.41 dat de stemmers het zomerse evenement gaven. De 32e Friese Ballonfeesten, het grootste ballonfestival van Nederland, worden dit jaar gehouden van 26 t/m 30 juli.

STEM! Friese Ballonfeesten genomineerd Beste Uitje 2017

De Friese Ballonfeesten in Joure zijn genomineerd als 'Beste Uitje van Nederland'. Bij deze verkiezing bepaalt het publiek wie er in acht categorieën moet winnen. De Friese Ballonfeesten, Nederlands grootste ballonfestival, is genomineerd in de categorie 'Sportief en Actief'. Het gaat daarbij niet alleen om het aantal stemmen, maar ook het rapportcijfer dat de stemmers geven is van belang. Uiteindelijk zal er per groep zowel een provinciale als een landelijke winnaar zijn. Stemmen op de 32e Friese Ballonfeesten, het unieke ballonevenement dat dit jaar van 26 t/m 30 juli zal worden gehouden, kan gemakkelijk via internet: www.beste-uitje.nl/frieseballonfeesten Dit kan tot en met 31 maart a.s.

Breng je stem uit op de Friese Ballonfeesten en maak kans op fantastische prijzen!

Terug -