Vrolijk

St. Friese Ballonfeesten heeft vandaag weer een deelnemer toe kunnen voegen voor de 32e editie. Het is een vrolijk "famke" (= Fries voor meisje) dat in 2013 bij haar "geboorte" de naam Babette heeft gekregen. komt ook in Joure op bezoek. Ze woont tegenwoordig in Enschede en wordt gevaren door Guido Härle en heeft ruimte voor vijf personen.

Friese Ballonfeesten live: Compromise en Straight on Stage

De live muziek mag natuurlijk niet ontbreken in het overvolle programma van de Friese Ballonfeesten. Naast dagelijkse optredens van diverse shantykoren, de tropische beats van de DJ op het Ibiza van Joure en de kinderhits van de Kids DJ staan er ook knallende acts op het live-podium.

Compromise
Op vrijdagavond is het de beurt aan de coverband Compromise, oCompromise, is een jonge enthousiaste coverband uit Eastermar.

Gezelligheid staat voorop. Wat is er nou mooier dan met elkaar muziek te maken!  De muziek die Compromise speelt is divers; genres zijn vooral; country, rock, rock ’n roll en een vleugje Nederlandstalige nummers.

Artiesten/bands waar Compromise muziek van speelt zijn onder andere;
Johnny Cash, Elvis Presley, Status Quo, Creedance Clearwater Revival, Normaal, The Rolling Stones, Green Day, Dire Straits.

Na Compromise is het de beurt aan rock coverband Lechery. 


Straight on Stage
Voor deze Jouster band is het op zaterdagavond een thuiswedstrijd. Straight on Stage: zes jongens die Rock ‘n Roll eten als ontbijt, zingen onder de douche en het ook nog wel eens samen uit instrumenten toveren. Let us Rock your Socks off and experience the "Straight on Stage -Experience"!

Oude rock en blues in een jong jasje. Dat is wat Straight on Stage is. Garantie voor een vette avond vol met klassiekers en moderne (pop)nummers. Deze zes Jousters hebben één gezamenlijke passie: rocken als een malle! Zo zullen Chuck Berry en Elvis naadloos worden afgewisseld met Liquido en The Fratellis.

Jong en oud zullen een topavond beleven als Straight on Stage aanwezig is. Compleet met Blues Brothers outfit. Voor rockliefhebbers de manier om die oude klassiekers weer eens op een frisse manier te beluisteren.

Nieuwe frisse indeling festivalterrein Friese Ballonfeesten

Al 32 jaar vinden de Friese Ballonfeesten plaats op de Nutsbaan aan de Harddraversweg in Joure. Een prachtige locatie in de bebouwde kom van de hoofdplaats van de gemeente de Fryske Marren. Eens per jaar wordt het veld omgetoverd tot dé locatie voor het grootste ballonfestival van Nederland.

Dit jaar zal het veld een nieuwe indeling krijgen. Waar de afgelopen jaren het gehele middenterrein werd benut, zal nu met name het deel voor de VIPtent en de tribune gebruikt worden voor het opstijgen van de tientallen heteluchtballonnen. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe onderdelen, zoals voor het Ibiza in Joure met een beachveld en tropsiche beach DJ, het Kidsveld met vermaak voor de jongsten en het Friese Ballonfeesten FoofdtruckFestival met diverse mobiele keukens voor heerlijk eten en drinken.

Al deze extra's, plus het uitgebreide programma met vermaak en natuurlijk niet te vergeten al die prachtige heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland, maken dat de Friese Ballonfeesten de uitverkiezing tot Beste Uitje 2017 meer dan waar maken!

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Smakelijk genieten bij het FoodtruckFestival

Tijdens de 32e editie beleeft het FoodtruckFestival zijn premiére. Foodtrucks, keukens op wielen, zijn niet meer weg te denken uit de eetcultuur. Er zijn festivals met alleen maar van deze mobiele keukens, maar de de trucks zijn ook te vinden op vele evenementen met muziek, lifestyle evenementen etc etc. En dus ook tijdens de Friese Ballonfeesten. Natuurlijk zal het niet ontbreken aan friet, snacks, oliebollen en loempia's, maar de keuze in eten en drinken is met de komst van de hippe eetgelegenheden enorm uitgebreid. In samenwerking met Brasserie de Mallemok - Sloten komen de volgend mobiele keukens naar de Nutsbaan:

* Carpenters BBQ Foodtruck met heerlijk vlees van de BBQ Meadow Creek Tube Smoker en verse skin on potato wedges
* Krua Wandee maakt aathentieke Thaise gerechten
* PP Mangerie verzorgd heerlijk biologisch eten vanuit een Citroen HY door gebruik van houtgestookte braai en rotisserie
* Vitamine Bo maakt overheerlijke smoothies en fruitshakes
* Slump Pizza zorgt voor de Italiaanse tint met pizza's uit houtgestookte pizzaovens
* Tikje Anders is gespecialiseerd in ambachtelijk ijs
* Bas Oosterbaan gaat ouderwets palingroken
* Vier Friese bierbrouwerijen zullen hun speciale bieren tappen


Het water loopt ons al in de mond!

Mooie nieuwe special

Onlangs konden we al melden dat de onder andere de special shapes Van Gogh, UFO en de grootste special van Europa de Racemotor naar Joure komen. Vandaag is bekend geworden dat er weer eentje aan toegevoegd kan worden. Uit België komt het Pilootje Tolfi. Deze bijzondere ballon is gemaakt in 2011 en heeft de registratie OO-BGM. De piloot van Tolfi in Joure is Mathieu Louiset.

Foto www.flying-zone.be Luc Barry   

BOEK NU LASTMINUTE: 15 EURO KORTING! UNIEKE BALLONVAART! OP=OP


LASTMINUTE: 15 EURO KORTING! GEBRUIK KORTINGSCODE 2017FB
Als passagier meevaren in een luchtballon op zich is al een belevenis, maar opstijgen tijdens de Friese Ballonfeesten is een unieke ervaring om nooit te vergeten! Om u heen staan tientallen ballonnen met passagiers die net als u een indrukwekkend gebeuren tegemoed gaan. Van de rust op de Nutsbaan plotseling naar de hectiek van ventilatoren die starten, branders die aan gaan en luchtballonen die overeind komen. Kippenvel! U stapt in de mand, de ballon stijgt op en u ziet het Friese landschap langzaam veranderen in Madurodam. Bovenin is het rustig, zo nu en dan gaat de brander aan en de piloot vertelt over zijn ervaringen en wat u ziet. Ondertussen maakt u foto's en geniet u van de prachtige vergezichten.

Maak uw droom waar en boek direct en gemakkelijk online uw ballonvaart (of geef de belevenis kado!): NU MET 15 EURO LASTMINUTE KORTING: KORTINGSCODE 2017FB https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/frieseballonfeesten/

Bussen NOV Museum naar de Nutsbaan

Een tweetal prachtige bussen van het Nationaal Openbaar Vervoer Museum uit Ouwsterhaule zullen op de Nutsbaan worden tentoongesteld. Voor het publiek een mooie gelegenheid om eens te bekijken hoe het openbaar busvervoer in vroegere tijden ging.  

Het museum, dat is opgericht in april 2003, heeft als doelstelling het tentoonstellen en onderhouden van een omvangrijke verzameling op het gebied van het Nederlandse openbaar vervoer. Ze doen dat met veel enthousiasem aan de Jetze Veldstraweg 46a in Ouwsterhaule.

In de loop van de jaren is de verzameling uitgegroeid tot een volwaardig museum, waarin een goed overzicht te vinden is van alle facetten van het openbaar vervoer in Nederland, zoals dat zich in verschillende regio's van het land heeft voorgedaan. Daarbij wordt aandacht besteed aan het vervoer met autobussen, treinen, trams en openbare veren. Het museum heeft in de periode 2009 tot en met 2011 een grondige verbouwing ondergaan en voldoet daardoor aan alle eisen die tegenwoordig aan een museum worden gesteld.

Naast het opbouwen van een omvangrijke verzameling attributen, documentatie en schaalmodellen op het gebied van het openbaar vervoer werden er ook oude, historische autobussen verkregen, die veelal in het openbaar vervoer waren gebruikt. Veel van het materiaal is door schenkingen verkregen.

Voor meer info kunt u terecht op http://www.novmuseum.nl

Iets te vieren? Slump is graag van de partij!

Slump Catering & Events bestaat dit jaar al dertig jaar en is de nieuwe VIP cateraar voor het grootste ballonevenement van het jaar, dat inmidels zijn 32e editie beleeft. Het bedrijf in Bant is ‘wereldberoemd’ in de Noordoostpolder en ver daarbuiten. Als cateraar voorzien ze in alle behoeften bij het organiseren van feesten, partijen en evenementen.  

Door steeds te vernieuwen en de processen zo goed mogelijk te optimaliseren is het Bantse horecabedrijf in staat om te groeien. Dat doet Slump Catering & Events o.a. als nieuwe VIP cateraar van de Friese Ballonfeesten!

Kijk ook eens op http://www.welkombijslump.nl/ 

St. Friese Ballonfeesten werkt samen met Friesland Actueel

Tijdens de 32e editie werkt de St. Friese Ballonfeesten samen met het online medium Friesland Actueel. Eigenaar Rudy Bouma brengt het actuele en achtergrondnieuws uit de hele provincie via o.a. de website, Facebook en een App.

”We proberen naar de toekomst te kijken. Het is altijd al een droom van mij geweest om het nieuws uit heel Friesland te onderhouden”, aldus Rudy. ,,Er zijn maar weinig websites die al het nieuws brengen." Mensen willen weten wat er om de hoek gebeurd. Dit kan klein of groot nieuws zijn. Diverse verslaggevers en fotografen brengen dagelijks het laatste nieuws uit Friesland. Naast een verslag worden er veel foto’s en video’s worden geplaatst.

Friesland Actueel maakt tijdens de Friese Ballonfeesten dagelijks een videoverslag dat via de diverse kanalen van het medium zal worden uitgezonden. Natuurlijk zal het beeldmateriaal ook te zien zijn via onze website en Facebook. Voor het verslag zal Rudy Bouma bedrijfspartners zoeken die reclame willen maken rond de uitzending.

http://www.frieslandactueel.nl

Mini versies van de grote jongens

modelballonnen miniatuurballonnen ballonnen friese ballonfeestenModelballonnen zijn de mini versies van de grote jongens. Ze zijn er eveneens in allerlei kleuren, vormen en maten. Tijdens de 32e Friese Ballonfeesten kunnen de toeschouwers genieten van demonstraties door een drietal piloten uit binnen- en buitenland. Het gaat om de ervaren "ballonvaarders" Cornelis Bouwman uit Nederland, Matthias Gebruers uit België en Jupp Hein uit Duitsland. De kleine heteluchtballonen worden tot in detail (na)gemaakt en worden net als de groten verwarmd met branders. Het grote verschil is natuurlijk dat er geen piloot en passagiers mee kunnen. Cornelis, Matthias en Jupp bedienen de branders radiografisch. Voor het publiek zijn de demo's erg interessant. Vragen stellen mag natuurlijk en wellicht is er voor de kinderen wel een kans om te helpen. 

Terug - Laatste 9 weergeven